Meppel krijgt 'zeevaartschool'

Keuzedeel Maritiem voor vmbo-leerlingen in Meppel en Steenwijk
De scheepvaartsector hoopt interesse te wekken bij VMBO-leerlingen © Sterk Techniek Onderwijs
Vanaf maandag 17 mei worden vmbo-leerlingen in Meppel en Steenwijk ondergedompeld in de wereld van de scheepvaart. In een periode van twee weken wordt er een keuzevak aangeboden over het werken op zee.
Het is een samenwerking tussen Sterk Techniekonderwijs Meppel/Steenwijkerland en de scheepvaartopleiding van Deltion College in Zwolle. Ze hopen hiermee meer leerlingen te interesseren voor hun sector.

Marine

Er komen allerlei onderdelen aan bod. Zo gaan de leerlingen leren hoe zij een schip zeeklaar moeten maken en onderhouden, en leren ze verschillende touwknopen. Ook leren ze hoe ze moeten varen in een bijboot, een drenkeling uit het water moeten halen en hoe ze veilig werken aan boord. Tot slot zullen de leerlingen een voorlichting gaan bijwonen van de Koninklijke Marine, leren koken aan boord en een dagvaart maken op een binnenvaartschip.
Alle lessen worden aangeboden op een opleidingsschip dat tijdelijk in de haven van Meppel komt te liggen.
Er doen zes scholen mee: Stad & Esch, CSG Dingstede, Terra, Greijdanus (Meppel), CSG Eekeringe en RSG Trompmeesters (Steenwijk).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl