Pop-up TT-museum trekt duizendste bezoeker

ASSEN - De duizendste bezoeker was vanmiddag te gast in het pop-up TT-museum in het atrium van RTV Drenthe en komt uit België. Herman Covenmaeker wint kaarten voor de races op zondag.
Covenmaeker ging vanmiddag samen met zijn vrouw Christine de Meulenaere naar het museum.

Baco

"We komen uit Gistel, een dorpje bij Oostende. We zijn hier 'onrechtstreeks' beland, want we staan hier op de camping voor officials. Mijn man is baco (baancommissaris, red.) tijdens de TT. We hebben op internet gelezen dat hier een museum was en toen zijn we hierheen gegaan", zegt De Meulenaere in het Radio Drenthe-programma Anouk in de Middag.
Het stel is fervent motorliefhebber. "Wij komen sinds 2000 op de TT en we gaan al 45 jaar naar motorraces, ook in de tijd van de MotoGP op Spa-Francorchamps. Het is een hobby, prettig gestoord zeg ik maar."

Zoon blij

Covenmaeker is door zijn vrijwilligerswerk voor de TT al aanwezig tijdens de races. "We gaan onze zoon, Sven, blijmaken. Normaal moet-ie zijn kaart zelf kopen, dus ik denk dat hij heel tevreden is."

Museum tot en met vrijdag geopend

Renzo Verbree uit Assen werd afgelopen weekend beloond met kaarten voor de races, omdat hij de vijfhonderdste bezoeker was. Het pop-up TT-museum is nog tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl