Stelling: Het wordt tijd dat de koninklijke familie Koningsdag in Drenthe viert

210427_koninklijkefamilie
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met hun dochters Ariane, Alexia en Amalia © ANP
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters vieren Koningsdag dit jaar in Eindhoven. De keus voor het koninklijke bezoek op Koningsdag viel dus weer niet op Drenthe. Inmiddels valt dat wel een beetje op, want onze provincie wacht van alle provincies het langst op een bezoek van de Oranjes op Koningsdag. 2002 was de laatste keer.
Toentertijd reisde de koninklijke familie af naar Hoogeveen en Meppel om Koninginnedag te vieren. Máxima woonde toen voor het eerst een Koninginnedag bij. Verder waren onder onderen prins Willem-Alexander, de inmiddels overleden prins Johan Friso, prins Constantijn en de zwangere prinses Laurentien aanwezig. In 1982 werd Koninginnedag ook al eens in Drenthe gevierd. Toen ging de koninklijke familie naar Zuidlaren.

Op de agenda

Als het aan Drentse binnenstadmanagers ligt, komt een Drents bezoek op Koningsdag gauw op de koninklijke agenda te staan. Denk jij daar ook zo over, of zit je niet op een Drents bezoek van het koninklijke paar te wachten?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl