Boeing 737-toestellen lossen elkaar af op Groningen Airport Eelde

210427_KLM
Een vliegtuig stijgt op vanaf Groningen Airport Eelde © Persbureau Meter
Oplettende mensen rondom Groningen Airport Eelde zien vandaag de nodige bedrijvigheid op de luchthaven. Niet omdat de koninklijke familie een verrassingsbezoek aan Drenthe brengt, maar omdat er een KLM-wisselslag plaatsvindt.
Dat houdt in dat Schiphol vandaag vier nieuwe Boeing 737-toestellen op Eelde stationeert, maar ook dat vier Boeing 737's die al op Eelde geparkeerd stonden de omgekeerde weg naar Schiphol vliegen. Als de vliegtuigen te lang stilstaan, kan dat zorgen voor veel onderhoudskosten. Vandaar dat ze regelmatig worden gewisseld. De vlieguren moeten gelijkmatig worden verdeeld.

Minder vraag

Morgen komen nog eens vier 'frisse' toestellen vanaf Schiphol naar Eelde en worden vier op Eelde geparkeerde toestellen terug naar Schiphol gevlogen. De Boeings staan vanwege de coronacrisis tijdelijk geparkeerd op de Drentse luchthaven. Er is minder vraag naar vliegtuigen vanwege de geldende reisbeperkingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl