Wethouder maakt excuses voor debacle rond Vluchtheuvel in Norg

vluchtheuvel norg
Al jaren ligt het terrein van voormalig pretpark de Vluchtheuvel in Norg braak © Google
Wethouder Henk Kosters van Noordenveld heeft vanavond in de raad excuses gemaakt voor de gang van zaken rondom de herontwikkeling van de Vluchtheuvel in Norg. Plannen voor het voormalige pretpark, waar een zorghotel met zorgwoningen moet komen, zijn fors vertraagd. Oorzaak is dat de gemeente te weinig oog had voor voldoende ruimte tussen omwonenden en de beoogde nieuwbouw.
Dit zorgde voor een slepende juridische strijd, waarbij de gemeente van de Raad van State keer op keer een tik op de vingers kreeg. Al die tijd kwam het herontwikkelingsplan voor het verpauperde terrein geen steek verder.
Vooral de VVD en Lijst Groen Noordenveld trokken fel van leer tegen wethouder Kosters. De VVD gaf bij monde van raadslid Nanda Emmens aan komende maandag een motie van afkeuring in te dienen tijdens de raadsvergadering. Emmens noemde het 'beschamend' dat er wederom over de herontwikkeling van de Vluchtheuvel moest worden gesproken.

Halsstarrig

Hoewel de gemeente had kunnen weten dat er minstens 30 meter ruimte moet zitten tussen omwonenden en nieuwbouw, hield men halsstarrig vast aan een kleinere afstand. Volgens wethouder Kosters komt dat voornamelijk omdat de gemeente te ver mee ging in de wensen van de projectontwikkelaar.
Omdat het verwaarloosde terrein van de Vluchtheuvel al jarenlang een doorn in het oog van de gemeente is, en de projectontwikkelaar dreigde bij het opschuiven van de grens zijn plannen in te trekken, liet de gemeente Noordenveld het erop aan komen. "Daarbij hebben wij te weinig op de juridische aspecten en de wensen van de omwonenden gelet", concludeerde Kosters.

Zorghotel

Inmiddels is gebleken dat de projectontwikkelaar zich, ondanks het opschuiven van de bouwgrens, niet terugtrekt. Daarmee moet de komst van een zorghotel in Norg dichterbij komen.
Uiteindelijk stemde de raad in met de herontwikkeling van het Vluchtheuvel-terrein. Henk Koekkoek (Lijst Groen Noordenveld) sloot af met de hoop dat er nu eindelijk een punt achter dit hoofdpijndossier kan worden gezet. Wat hem betreft wint de gemeente buiten haar eigen organisatie juridisch advies in over dit onderwerp. Volgens wethouder Kosters zou dit kunnen leiden tot nóg meer vertraging rondom de Vluchtheuvel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl