Bordspel met opdrachten als alternatief voor Tulpenpracht bij Nacht

Jennie Veninga, die samen met Dieneke Joling een bordspel heeft bedacht als alternatief voor Tulpenpracht bij Nacht.
Jennie Veninga laat het bordspel zien wat afgehaald kan worden bij Maatschap Joling © RTV Drenthe/Marcel Drent
Bloeiende tulpenvelden 's nachts bekijken: het is in een notendop wat Tulpenpracht bij Nacht is. Voor het tweede jaar op rij gooien de coronamaatregelen roet in het eten van het evenement. Toch wilden organisatoren Dineke Joling en Jennie Veninga dit jaar iets organiseren, maar wel op een verantwoorde manier. Zo ontstond Tulpenpracht bij Dag: een bordspel wat je langs allerlei bloembollenvelden leidt.
Op het terrein van Maatschap Joling in Dwingelo zorgen grote opgestapelde tulpenbakken voor een groot billboard-effect. Op de grote tulpenbakken hangt met grote letters 'Afhalen bordspel'. "Mensen kunnen hier hun bordspel ophalen en vervolgens de route gaan rijden", vertelt medeorganisator Jennie Veninga, van Veninga Hijken.

Verschillende opdrachten

De route is 45 kilometer lang en leid je langs allerlei bloembollenvelden. Veninga: "Je volgt de route en tijdens het rijden kom je verschillende opdrachten tegen. De opdrachten krijg je bij het bordspel en de antwoorden vul je in."
Het alternatief voor Tulpenpracht bij Nacht moet ervoor zorgen dat mensen niet in hordes bij de bloembollenvelden blijven staan. "Je kan de opdrachten desnoods vanuit de auto doen. Door corona kunnen we helaas niet in de avonden iets organiseren voor grote groepen mensen, maar dit is een goed alternatief", benadrukt de bloembollenteler.

'Leuk initiatief'

Een aantal fanatiekelingen begonnen gisteren direct, na het ophalen van het spel, aan de route. "Ja heel mooi. We rijden een beetje rond, doen opdrachten en kijken naar de tulpen", vertelt Damian, die samen met zijn ouders en oma de route doet. Ook de vader van Damian is enthousiast. "Heel leuk initiatief. Mooi dat we, ondanks corona, toch wat activiteiten kunnen doen."
Bordspel als alternatief voor Tulpenpracht bij Nacht: '45 kilometer lange route met opdrachten' '

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl