Luxe, maar toch back to basic: eerste tinyhousepark van Drenthe

Een tiny house op camping De Reeënwissel
Een tiny house op camping De Reeënwissel © RTV Drenthe
Je kan je kont er maar net keren, maar juist bij een tiny house is dat de charme. Bovendien is het dé nieuwe trend op recreatiegebied. Een groep jonge ondernemers uit Utrecht speelde daar slim op in. Nu is het eerste park met tiny houses in Drenthe een feit.
Zestien nieuwe huisjes staan er sinds een paar weken op camping De Reeënwissel, aan de rand van het Drents-Friese Wold. Het concept is bedacht door een groep jonge ondernemers uit Utrecht. De keus om dit park in Drenthe te bouwen was snel gemaakt. "We hebben voor dit gebied gekozen vanwege de natuur", vertelt Jochem Verheul.
"En in andere delen van het land was het lastig om een vergunning hiervoor te krijgen. In Drenthe stonden zowel de gemeente als de parkeigenaar ervoor open. Daar zijn we heel blij mee."

Community

Het concept om een tiny house te verhuren is niet nieuw. Maar een compleet park ermee inrichten wel. "Het is eigenlijk een soort dorp", zegt Verheul. "Het is de bedoeling dat de gasten elkaar ook opzoeken. Tussen de huisjes in hebben we een plek ingericht waar ze een vuurtje kunnen stoken of muziek kunnen maken. Echt een community dus."
Het eerste tinyhousepark van Drenthe is een feit

Haastige leven ontvluchten

Raymond van Beerendonk, eigenaar van camping de Reeënwissel, had wel oren naar een samenwerking. Hij ziet kansen om een specifieke doelgroep naar Drenthe te lokken, namelijk 'millennials'.
"Dat zijn de snelle jonge mensen tussen 25 en 35 jaar die hun haastige leven in de stad willen ontvluchten", vertelt hij. Verheul sluit zich daarbij aan: "We horen daar zelf ook bij. Jongeren uit de grote steden die voor een paar dagen op vakantie willen. Maar wij willen hen aanmoedigen om niet het vliegtuig te pakken naar een Europese stad, maar een vakantie dichter bij huis te zoeken. Net zo mooi en ook nog duurzaam."
Het park is nog volop in aanbouw, maar zodra de zomer aanbreekt zijn de huisjes klaar voor de verhuur.

Meer dan een huisje

"Een Tiny House is een nieuwe woonvorm met een duidelijke filosofie", schrijft Tiny House Nederland. "Kleine volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 vierkante meter vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Ze staan op een (tijdelijke) fundering, maar ook op wielen. Een Tiny houses is bedoeld om permanent in te wonen, maar wordt ook steeds vaker verhuurd in de recreatiesector."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl