Dode bij ongeluk haven Scheveningen is man uit Noordenveld

SCHEVENINGEN - Een 56-jarige man uit de gemeente Noordenveld is gisteren om het leven gekomen bij een aanvaring in de haven van Scheveningen. In de haven was het druk vanwege de Volvo Ocean Race.
Een snelle rubberboot en een schip botsten op elkaar. Een van de schippers die betrokken waren bij die fatale aanvaring is aangehouden. De andere schipper raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Hij wordt op een later moment gehoord, meldt de politie. 

Hoge snelheid
De man uit Noordenveld zat met zeven anderen op een snelle rubberboot, een zogeheten RIB, toen het ongeluk gebeurde. Van die acht mensen raakte er een aantal te water.

De 56-jarige man werd uit het water gehaald en gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer is op de kant overleden. Drie andere mensen raakten gewond, van wie één ernstig.

Geen alcohol
Hoe het ongeluk kon gebeuren en wat de rol van beide schippers was, wordt nog onderzocht. De aangehouden schipper heeft zoals gebruikelijk bij dergelijke incidenten een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was.

Veel mensen die aan de wal stonden, zagen de aanvaring gebeuren.

Koning
In Scheveningen zijn ook vandaag nog festiviteiten rond de Volvo Ocean Race. Koning Willem-Alexander is daarbij. Hij heeft met betrokkenen gepraat over het bootongeluk, zo meldt de NOS.

In verband met het ongeluk zijn de festiviteiten versoberd. Vanavond is er nog een concert in Scheveningen, voorafgaand wordt een minuut stilte gehouden.
Deel dit artikel: