Motorproblemen verpesten training Van de Lagemaat

MOTORSPORT - De tweede vrije training in de Moto3 is voor Ryan van de Lagemaat in het water gevallen. De wildcardcoureur uit Culemborg kon geen tijd neerzetten vanwege problemen met de koppeling van zijn motor.
Vrijwel meteen nadat hij de baan op was gegaan, moest hij weer naar binnen. Er werd gesleuteld aan zijn machine en met nog acht minuten op de klok waagde hij een nieuwe poging. Maar weer moest Van de Lagemaat nog voor hij zijn ronde kon afmaken naar binnen.

Motor uit elkaar
"We hadden de koppeling veranderd, alleen die bleef hangen tijdens het rijden", reageert Van de Lagemaat. "Er zat daardoor geen snelheid in de motor. We hebben twee keer de hele motor uit elkaar gehaald om het op te lossen maar dat is niet gelukt. Jammer dat dit op zo'n belangrijke dag gebeurt, maar daar kun je niks aan doen. De monteurs gaan nu bezig om het op te lossen."

rtvdrenthesport

Pech voor wildcardcoureur Ryan van de Lagemaat (@ryanvandelagemaat). Zijn tweede vrije training in de Moto3 valt volledig in het water. De coureur uit Culemborg kan geen tijd neerzetten vanwege koppelingsproblemen #ttassen #tt #moto3 #vandelagemaat #motorsport #assen #ttcircuitassen #problemen #motorcycle #motorsports #motogp #assen #drenthe


Over zijn eerste training vanochtend was de Nederlander redelijk tevreden. "De eerste sessie was niet heel verkeerd. Ik liep in de bochten wat wijd, maar heb wel dingen geleerd en ben weer wat wijzer geworden. Ik wil morgen proberen de aansluiting te pakken met de rest van het veld en dan kijken waar het eindigt."

Canet de snelste
De snelste tijd in de tweede training werd neergezet door Arin Canet, de nummer vijf in de WK-stand. Hij reed 1.42,67 en was daarmee ook de snelste van de dag. De tweede tijd was voor Gabriel Rodrigo (1.42,81), de derde tijd voor John McPhee (1.42,83). De leider in het WK-klassement Marco Bezzecchi stond lange tijd bovenaan, maar met zijn 1.42,96 zakte hij uiteindelijk naar plek zes.

Brancard
Jorge Martin, vanochtend de snelste, ging kort voor het einde van de training onderuit. Hij maakte een highsider en kwam in het grind terecht. Hij was bij kennis, maar moest wel met een brandcard van de baan getild worden. Na een bezoek aan het medisch centrum bleek later dat hij niks mankeert.


Morgen weer
Morgen komen de Moto3-coureurs weer in actie. Om 9.00 uur voor de derde vrije training en om 12.35 uur voor de kwalificatie.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.
Deel dit artikel: