Bendsneyder op zoek naar een seconde: Top tien is het doel

MOTORSPORT - Hij is niet ontevreden over het verloop van zijn eerste TT-dag. Bo Bendsneyder, de enige vaste Nederlandse Grand Prix-coureur, reed vandaag een snelste ronde van 1.39,18.
Daarmee was hij de 22ste rijder in de Moto2-klasse. "Die positie ziet er niet super uit, maar uiteindelijk was het geen heel slechte dag."

Trillingen aan de voorkant

Waar de 19-jarige Rotterdammer in de eerste training nog 1,3 seconden achter de snelste man zat, verkleinde hij het gat in de tweede training naar een seconde. Dat terwijl hij met problemen rondreed. "Ik had veel last van trillingen aan de voorkant. Hopelijk weten we morgen waar dat aan ligt en kunnen we sneller."
Bendsneyder wil morgen eigenlijk nog een seconde van zijn tijd afrijden. Daarmee zou hij meedraaien in de top vijf. "Maar met een halve seconde winst zit ik al bij de top tien. De top tien is ons doel en ik geloof dat dat kan. Maar we moeten het eerst nog wel even doen."

Beelden terugkijken

Terwijl de monteurs zijn motor optimaliseren, kijkt Bendsneyder zijn trainingen terug. "Ik ga kijken hoe de sessies zijn verlopen. Daarbij kijk ik ook naar wat anderen anders doen en of ik daar wat van kan leren. Wat voor lijnen ze pakken, waar ze schakelen, of ze ergens eerder of later remmen. Hopelijk kunnen we morgen dan die extra seconde pakken."
De derde vrije training in de Moto2 is morgen om 10.55 uur, gevolgd door de kwalificatie om 15.05 uur.
is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl