Marquez als snelste coureur naar MotoGP-kwalificatie

Marc Marquez (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Marc Marquez (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
MOTORSPORT - Marc Marquez heeft zich als snelste coureur geplaatst voor de kwalificatie in de MotoGP.
De WK-leider reed aan het einde van de derde vrije training een tijd van 1.33,04. De verschillen waren bijzonder klein, want Maverick Viñales, de snelste man van de tweede training, gaf slechts 0,001 seconde toe op de regerend wereldkampioen. Cal Crutchlow was ook snel, hij gaf 0,006 seconde toe op Marquez.

Snelste tien

De snelste tien coureurs van de eerste drie trainingen plaatsen zich voor de tweede kwalificatie. Dat zijn naast Marquez, Viñales en Crutchlow, Valentino Rossi, Andrea Iannone, Danilo Petrucci, Jorge Lorenzo, Aleix Espargaro, Álvaro Bautista en Andrea Dovizioso. De nummer vier in de WK-stand, Johann Zarco, zette de twaalfde tijd neer en plaatste zich niet rechtstreeks voor de tweede kwalificatie.

Vanmiddag weer

De eerste kwalificatie, met de langzaamste veertien coureurs, is om 14.10 uur. De twee snelsten plaatsen zich voor de tweede kwalificatie. Met z'n twaalven gaan zij vanaf 14.35 uur uitmaken wie er morgen vanaf pole position start.
is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl