Martin pakt pole position Moto3, Van de Lagemaat start van plek 26

Jorge Martin (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Jorge Martin (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
MOTORSPORT - Ryan van de Lagemaat start morgen in de Moto3-race tijdens de TT vanaf de 26ste plek.
De Culemborgse wildcardcoureur reed een snelste ronde van 1.45,87, zijn snelste tijd van het weekend. Hij zat 3,8 seconden achter Jorge Martin die morgen vanaf pole position start.
Met zijn tijd was Van de Lagemaat de langzaamste van het veld, maar hij hoeft niet achteraan te starten omdat meerdere coureurs een straf kregen voor te langzaam rijden.

Eerste startrij

Voor Jorge Martin is het de vijfde keer dit seizoen dat hij vanaf pole position mag starten. Achter de Spanjaard start Enea Bastianini vanaf plek twee. Hij was 0,3 seconde langzamer dan Martin. De eerste startrij wordt volgemaakt door Nicolò Bulega. De leider in de tussenstand om de wereldtitel Marco Bezzecchi, vanochtend nog de snelste, start van plek acht.

Race

De race in de Moto3 begint morgenochtend om elf uur.
is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl