NHL Stenden wil voor september 100 nieuwe docenten aan zich binden

210504_hogeschool
Een docent geeft een hoorcollege © ANP
NHL Stenden Hogeschool, met vestigingen in onder meer Assen, Emmen en Meppel, wil voor september honderd nieuwe docenten werven. De extra leerkrachten zijn onder meer nodig om weer in te lopen op door corona veroorzaakte achterstanden. Via een campagne, die vorige week is gelanceerd, hoopt de hogeschool op veel reacties en daarin wordt de scholengemeenschap tot dusver niet teleurgesteld.
Zowel huidige docenten als mensen die elders werkzaam zijn en openstaan voor een baan als docent worden aangesproken in de campagne. "Overweldigend hoeveel reacties voor meer informatie we al hebben gekregen", vertelt Alette Hospers, HRM-directeur van NHL Stenden. "Sinds de start van de campagne zijn er bovendien zo'n tweehonderd sollicitaties binnengekomen op gerichte vacatures. Voor een webinar met meer informatie zijn al meer dan duizend aanmeldingen binnengekomen."

Werkdruk verlichten

Het afgelopen jaar hebben studenten bijna volledig digitaal onderwijs moeten volgen en dit heeft volgens de school veel van hen gevraagd. Zo hebben studenten veel persoonlijke begeleiding van docenten gemist en sommige studenten hebben studievertraging opgelopen. "De inzet van extra docenten, vooral in de ict- en technieksector, is daarom hard nodig. Ook om de hoge werkdruk onder het huidige personeel te verlichten."
De overheid heeft extra geld beschikbaar gesteld om de komst van honderd nieuwe docenten mogelijk te maken. De docenten die worden aangenomen kunnen er volgens de HRM-directeur bovendien van uitgaan dat ze voor langere tijd werk hebben. "We bieden de nieuwe docenten ook echt een loopbaan, dit is niet slechts iets van tijdelijke aard", benadrukt ze.

Instroom

De aanstelling van de nieuwe docenten wordt niet beperkt tot na de zomer, maar vindt de komende maanden al plaats. Op die manier hoopt NHL Stenden te zorgen voor een gelijkmatige instroming.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl