'Ruinerwold-vader door gemeente uit huis gezet'

Gerrit Jan van D.
Gerrit Jan van D. met zijn oudste vier kinderen © BNNVARA/De kinderen van Ruinerwold
Vader Gerrit Jan van D. van het boerderijgezin uit Ruinerwold heeft van de gemeente Ermelo een huisverbod van ten minste tien dagen gekregen.
De Veluwse gemeente heeft Van D. uit huis geplaatst, omdat de veiligheid van de overige gezinsleden niet gewaarborgd kan worden. Dat meldt De Stentor. De gemeente ontfermt zich volgens de krant nu over de kinderen.

Tijdelijk huisverbod

Het gaat om een tijdelijk huisverbod van tien dagen dat is ingegaan op 28 april. Hij is overgeplaatst naar een plek in de zorg. Waar wil de woordvoerder van de gemeente tegen de krant niet zeggen.
De Ruinerwold-vader woonde in Ermelo samen met de jongere kinderen van het gezin. In eerste instantie woonden de jongste vijf kinderen in Ermelo, maar na de komst van de vader is de jongste dochter vertrokken uit het huis.
Gisteren werd bekend dat er tegen Van D. opnieuw aangifte is gedaan. Eén van jongere gezinsleden heeft aangifte gedaan van 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'.

Onrust in de buurt

In maart werd door de rechter besloten om het strafproces tegen de vader stop te zetten, vanwege gezondheidsproblemen van Van D. Hij werd vrijgelaten en trok bij zijn jongeren kinderen in.
De komst van de Ruinerwold-vader leidde tot onrust in de buurt. Inwoners zijn daarop een petitie gestart tegen de vader.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl