Marc Marquez begint MotoGP-race TT vanaf pole position

MOTORSPORT - Marc Marquez start morgen vanaf de eerste plek in de MotoGP-race tijdens de TT in Assen.
De regerend wereldkampioen en leider in de huidige WK-stand is het hele raceweekend al snel. Alleen in de tweede vrije training klokte hij niet de beste tijd.
In de polekwalificatie zette hij in zijn laatste ronde 1.32,79 neer. "Normaal gesproken heb ik het in Assen altijd moeilijk in de kwalificatie", zei Marquez na afloop. "Maar dit jaar is de snelheid goed."

Veel wind

De verschillen waren bijzonder klein. Het dichtst in de buurt van Marquez kwam Cal Crutchlow op 0,04 seconde. Hij start vanaf plek twee, met naast hem Valentino Rossi. De Italiaan was 0,05 seconde langzamer dan Marquez.
"Het was niet makkelijk, want er stond veel wind", zegt Rossi. "En door mijn val in de vierde vrije training was ik het goede gevoel een beetje kwijt. Maar ik ben blij met deze startplek, een goede uitgangspositie voor morgen."

Lorenzo P10

Ook de nummer vier zat binnen een tiende van een seconde van pole position. Andrea Dovizioso reed 1.32,87, 0,08 seconde langzamer dan Marquez. Op startplek vijf Alex Rins, die zich via de eerste kwalificatie wist te plaatsen voor de polekwalificatie. Winnaar van de laatste twee GP's Jorge Lorenzo start morgen vanaf plek tien.
De race in de MotoGP is morgen om 14.00 uur.
is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl