GemeenteBelangen stelt vragen over geluidsoverlast brug in Hoogeveen

Brug om de Oost
De Brug om de Oost in Hoogeveen die voor veel geluidsoverlast zorgt © GemeenteBelangen
GemeenteBelangen in Hoogeveen heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over geluidsoverlast bij de brug in de Weg om de Oost. Omwonenden klagen al een tijd over lawaai en trillingen door langsrijdend verkeer.
Volgens de fractie zijn er door de gemeente meerdere metingen uitgevoerd die aangeven dat er sprake is van overlast. Aan het lawaai is weinig te doen, zegt het college. De brug kan vanwege technische redenen niet verbeterd worden.

Snelheidsremmers

GemeenteBelangen maakt zich zorgen over dat er geen passende oplossingen worden gevonden. "Hoe kijkt de gemeente aan tegen het feit de de omwonenden nu blijven zitten met een onbevredigend gevoel en dat hun vertrouwen ernstig wordt geschaad?"
De partij is daarom benieuwd naar de mogelijkheden voor snelheidsremmers, flitspalen en omleidingen. Daarnaast wil de fractie weten of de maximale snelheid ter hoogte van de brug drastisch verlaagd kan worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.