Vakbond gefrustreerd over trage antwoorden Arriva over veiligheid overwegen

Onbewaakte spoorwegovergang, boer controleert spoor
De machinistenvakbond wil antwoorden van Arriva over de spoorveiligheid © RTV Drenthe/Fred van Os
Medewerkers van Arriva voelen zich niet serieus genomen door hun werkgever. Na het dodelijke ongeluk op het spoor bij Hooghalen vorig jaar, wil het personeel dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen op onbeveiligde overwegen. Antwoorden op hun vragen blijven uit.
Spoorpersoneel wil dat er zo snel mogelijk maatregelen genomen. Directeur Ghislaine Aarts werd in maart gevraagd naar de stand van zaken, meldt RTV Oost. Een antwoord kwam er niet.
"Het overleg hierover met Arriva verloopt ronduit slecht en stroperig", laat bestuurder Wim Eilert van de Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) weten. "Terwijl het hier om veiligheid gaat voor treinpersoneel en reizigers."

Geen antwoord

VVMC trok aan de bel nadat een 58-jarige machinist uit Hardenberg om het leven kwam, nadat zijn trein op de oplegger van een trekker was gereden bij de onbeveiligde spoorwegovergang in Hooghalen, deze maand een jaar geleden. Inmiddels is de onbewaakte overgang in Hooghalen aangepast, maar er zijn nog veel andere overgangen die onveilig zijn.
Volgens Eilert heeft de VVMC in maart al vragen gesteld over de stand van zaken met betrekking tot de onbeveiligde overwegen, maar bleef een reactie van Arriva uit. "Behalve dan een kort mailtje waarin werd aangegeven dat Arriva in gesprek is met ProRail, maar dat is nog geen beantwoording van onze vragen."

Ergernis

Nu een antwoord almaar uitblijft, trekt Eilert namens het treinpersoneel opnieuw aan de bel bij directeur Aarts. "De vragen die ik gesteld heb, stel ik niet voor mijzelf maar voor onze leden. Zij zijn de mensen die iedere dag te maken hebben de NABO's (Niet Actief Beveiligde Overwegen, red.). Zij willen graag weten hoe hun werkgever omgaat met de veiligheid inzake NABO's. Zij willen graag weten hoe de gesprekken met ProRail verlopen en zij willen graag serieus genomen worden."
Een woordvoerder van Arriva geeft tegenover RTV Oost aan nog niet inhoudelijk te kunnen reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl