Arias gepresenteerd bij FC Emmen: 'Stap omhoog fantastisch'

Jafar Arias is de vijfde versterking van FC Emmen (Rechten: FC Emmen)
Jafar Arias is de vijfde versterking van FC Emmen (Rechten: FC Emmen)
VOETBAL - Afgelopen vrijdag werd al bekend dat FC Emmen in Jafar Arias haar vijfde versterking voor komend seizoen binnen heeft. Vandaag werd de spits van FC Dordrecht, die voor één seizoen tekent, gepresenteerd.
Arias werd op 16 juni 1995 geboren in Apeldoorn, is 1.91 lang en speelde in de jeugd voor AGOVV en FC Groningen. In het seizoen 2014/2015 mocht hij twee keer invallen bij de hoofdmacht. In de zomer van 2015 verruilde hij Groningen voor FC Dordrecht. Daar speelde hij de eerste twee seizoen maar 17 competitieduels vanwege een dubbele beenbruik die hij opliep aan het begin van het seizoen 2016/2017. Het herstel duurde bijna een jaar.
In het afgelopen seizoen speelde Arias 31 duels in de Jupiler League, scoorde hij tien keer en was hij zeven keer de aangever.
Arias had bij FC Dordrecht nog een contract voor één seizoen en dus heeft Emmen een transfervergoeding moeten betalen aan de club die komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt.

'Stap omhoog fantastisch'

De geboren Apeldoorner is blij met de kans die Emmen hem biedt. "Toen FC Emmen zich meldde was ik heel blij. De stap omhoog naar de eredivisie vind ik fantastisch, dus ik hoefde dan ook niet lang na te denken over het aanbod." Over zijn persoonlijke doel in Emmen is de aanvaller duidelijk. "Ik wil laten zien dat ik me staande kan houden in de eredivisie."

Nóg een spits

Arias is niet de enige spits die FC Emmen wil halen. De club is nog op zoek naar een spits met eredivisie-ervaring. Een sterke, balvaste spits die (dat is in ieder een geval een pré) gewend is om op het hoogste niveau te spelen.
Centrale verdediger
Ondertussen gaat ook de zoektocht naar een ervaren centrale verdedige gewoon door.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.