FC Groningen-gehalte stijgt bij FC Emmen: vier spelers op amateurbasis

Henk Bos blijft bij FC Emmen, op amateurbasis
Henk Bos blijft bij FC Emmen, op amateurbasis
VOETBAL - Daniël Camara-Bos, Robbert de Vos, Henk Bos en Kasper Oldenburger spelen het komend seizoen op amateurbasis voor FC Emmen. Het kwartet heeft een verleden bij FC Groningen.
Henk Bos stond de afgelopen twee seizoenen al onder contract bij de Drentse club, maar speelde vanwege een enkelblessure vorig jaar nauwelijks wedstrijden.

Robbert de Vos

De 22-jarige middenvelder Robbert de Vos is geboren in Spijkenisse en speelde in de jeugd bij Feyenoord, alvorens hij de overstap maakte naar FC Groningen. Bij die club speelde hij de afgelopen twee seizoenen in de beloften. In 54 wedstrijden in de 3e divisie scoorde hij vier keer.

Daniël Camara-Bos

Verdediger Daniël Camara-Bos (19) doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en kwam vorig jaar uit in Onder 19.

Kasper Oldenburger​

De 22-jarige vleugelaanvaller Kasper Oldenburger begon zijn voetballoopbaan in zijn woonplaats Hoogezand, waar hij op jonge leeftijd werd gescout door FC Groningen. Op 17-jarige leeftijd debuteerde Oldenburger in de hoofdmacht van de Groninger club in een oefenduel tegen SV Meppen. De afgelopen drie seizoenen speelde Oldenburger in het beloftenelftal. In het eerste jaar raakte hij in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, tegen Vitesse, zwaar geblesseerd aan zijn knie. Die kwetsuur hield hem het complete seizoen 2016/2017 aan de kant. Het afgelopen seizoen maakte hij in de 3e divisie drie goals.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.