Ombouw rechtbank voor medewerkers Rijksvastgoedbedrijf begonnen

Achterkant van het rechtbankgebouw waar het Rijksvastgoedbedrijf wordt gevestigd (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Achterkant van het rechtbankgebouw waar het Rijksvastgoedbedrijf wordt gevestigd (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
ASSEN - Het was de redding voor de rechtbank in Assen. De komst van 175 medewerkers van het Rijksvastgoedbedrijf naar het markante pand aan de Brink in het centrum.
Bouwbedrijf Strukton uit Groningen is inmiddels druk bezig met de voorbereiding van de verhuizing. De werkplekken van de rechters en ondersteunend personeel worden omgebouwd voor de medewerkers van de voormalige Rijksgebouwendienst.

Lees meer: Komst Rijksvastgoedbedrijf naar rechtbank Assen definitief

De eerste werknemers zullen nog deze maand hun intrek nemen in de rechtbank. De rest van de collega's, afkomstig uit Zwolle en Groningen, volgt eind oktober.

Huursom te hoog

De komst van het Rijksvastgoedbedrijf als medehuurder van het gerechtsgebouw was nodig, omdat de huursom anders te hoog werd. De rechtspraak dreigde te verhuizen naar Groningen en Drenthe definitief te verlaten. De Tweede Kamer stak daar in 2015 een stokje voor, onder de voorwaarde dat er wel een oplossing zou komen voor de leegstand in de rechtbank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl