Voormalige LTS Meppel in de verkoop

MEPPEL - De voormalige LTS Stad & Esch in Meppel staat te koop. De verkoop moet plaatsvinden via een marktinitiatief.
Het oude schoolgebouw staat grotendeels leeg sinds de verhuizing van Stad & Esch naar de Scholencampus Ezinge bij het station. Het voormalige scholencomplex ligt buiten het centrum aan de zuidkant van Meppel.
Het hoofdgebouw heeft vier verdiepingen en is via een luchtbrug verbonden met het gymnastiekgebouw en praktijklokalen. Alleen op de plek van het praktijkgebouwdeel kan vervangende nieuwbouw worden gerealiseerd.
Het achterliggende sportveld behoort niet tot de verkoop, hiervoor is een project opgestart samen met Woonconcept voor sociale woningbouw.

Locatie met voorwaarden

Het college van B&W heeft randvoorwaarden vastgesteld voor de ontwikkeling van de locatie, waar nu een maatschappelijke bestemming op rust. Maar de Structuurvisie Meppel 2030 voorziet wel in nieuwe ontwikkeling van de schoollocatie. Er loopt een procedure rond de monumentale status bij de provincie. De verwachting is dat die status er komt en daar moet de een toekomstige koper dus rekening mee houden.

Het moet iets nieuws zijn voor Meppel

'We zien hier het liefst iets komen wat we nog niet hebben in Meppel. Bijvoorbeeld iets toeristisch of bedrijfsmatigs. Denk aan een nieuw museum, een hotel of een bedrijfsverzamelgebouw voor ZZP'ers. Er mag ook woningbouw komen maar zeker niet alleen dat' legt wethouder Roelof Pieter Koning uit. ' Het mag ook niet kannibaliseren met andere dingen die we al in Meppel hebben.'
Wat de gemeente voor het oude schoolgebouw wil hebben wordt niet bekend gemaakt. Volgens de wethouder is er in het verleden al interesse geweest in de voormalige LTS. Roelof Pieter Koning: 'een mooi plan tegen lagere prijs gaan we beter waarderen dan een minder mooi plan met een hoge opbrengst van het gebouw.'

Verkoop via marktinitiatief

De verkoop van de voormalige LTS gaat via een marktinitiatief, ofwel: vraag vanuit de markt. Een belangstellende bepaalt zelf wanneer zij een bieding wil uitbrengen. Als er geen andere belangstellenden zijn die een aanvaardbaar bod doen en voldoen aan de voorwaarden gaat de LTS naar de eerste initiatiefnemer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl