PvdA Coevorden wil dag en nacht pinnen weer mogelijk maken

ANP-345950024.jpg
PvdA Coevorden wil dag en nacht kunnen blijven pinnen © ANP XTRA/Lex van Lieshout
De PvdA in Coevorden wil dat mensen ook buiten winkeltijden om kunnen blijven pinnen. Met de sluiting van de Rabobank in Coevorden verdween de mogelijkheid om 24 uur per dag geld om te nemen.
Bij de Rabobank kon er dag en nacht gepind worden, totdat de vestiging tegenover het gemeentehuis op 1 april zijn deuren sloot. In een aantal winkels in de binnenstad staat nog wel een pinautomaat, maar buiten openingstijden kun je tegenwoordig dus geen geld meer opnemen. De plaatselijke PvdA-fractie wil graag een oplossing.

Belang van contant pinnen

"Vanuit de samenleving horen we hoe belangrijk het is om ook voor en na winkeltijden geld op te kunnen nemen", vertelt raadslid Michel Blanken. "Vooral ouderen die nog altijd contant betalen, maar ook jongeren nemen geld op bij de pinautomaat. Voor de coronacrisis waren er bijvoorbeeld evenementen met kraampjes, waar niet gepind kon worden."

Pinbox?

Midden in Dalen staat sinds oktober 2017 een pinbox van de Rabobank. "Dat is een voorbeeld van een oplossing", denkt Blanken. "Als je ziet hoe druk het daar is tijdens zomeravondmarkten. Waarom zou dat hier niet kunnen? Zoiets zou in de stad dan op een centrale locatie moeten komen. Volgens mij werkt dat goed."
Morgenavond tijdens de gemeentelijke commissievergadering vraagt de PvdA welke mogelijkheden het college ziet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl