Verslavingszorg Emmen van Nieuw-Amsterdam naar Kop van Zuid

Kop van Zuid in Emmen (Rechten: Google Streetview)
Kop van Zuid in Emmen (Rechten: Google Streetview)
EMMEN - Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) verhuist van locatie De Breehof in Nieuw-Amsterdam naar Kop van Zuid op het ziekenhuisterrein aan de Boermarkeweg in Emmen.
Vanaf november kan VNN daar maximaal 27 mensen, waarvan twee echtparen, opvangen met een zogeheten psychiatrische kwetsbaarheid. Dit zijn mensen met een drugs- of drankprobleem, waarbij het ondanks meerdere pogingen te stoppen nog niet gelukt is om van hun verslaving af te komen.

'Eigen toiletten en keukens'

VNN heeft in de Kop van Zuid 25 kamers met 24-uursbegeleiding tot zijn beschikking. De Breehof in Nieuw-Amsterdam is sterk verouderd. "Daar is bijvoorbeeld nog een grote keuken, omdat het een oud bejaardentehuis is. Ook moeten de wc's gedeeld worden", zegt teammanager Ginette Hendriks. "Mensen moeten juist zo zelfstandig mogelijk proberen te leven, dus straks zijn er eigen toiletten en keukens."
Ook de zorgvoorzieningen van VNN die momenteel nog aan de Parallelweg zitten, gaan over naar Kop van Zuid. "Dit gaat in de loop van 2019 gebeuren", verwacht Hendriks. Omwonenden zijn volgende week woensdag vanaf 17.00 uur welkom in het Atrium van het Esdal College aan de Oosterstraat voor een inloopbijeenkomst.

Leger des Heils wil naar Weerdingerstraat

Momenteel zitten VNN en het Leger des Heils onder één dak in Nieuw-Amsterdam. Het Leger des Heils wil verhuizen naar de Weerdingerstraat, naar het oude postkantoor. Daar wil het plek bieden voor twintig trajecten en vier overnachtingsplaatsen. De gesprekken tot de koop daarvan zijn vergevorderd. Zodra dat rond is, volgen meer details over onder meer de verhuisplanning.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.