Stelling: Ik gedraag me soms als een verkeershufter

Gedraag jij je als een verkeershufter? (Rechten: ANP Xtra/Remko de Waal)
Gedraag jij je als een verkeershufter? (Rechten: ANP Xtra/Remko de Waal)
ASSEN - Hufterig gedrag in het verkeer neemt toe. Het aantal boetes daarvoor is de laatste drie jaar ook met twee derde gestegen.
Dagelijks gaan zo’n honderd chauffeurs in de fout, zo schrijft het
.
Een paar cijfers: in 2015 werden bijna 20.000 bekeuringen uitgedeeld voor asociaal rijgedrag. Vorig jaar werden meer dan 25.000 boetes uitgeschreven en over de eerste vijf maanden van dit jaar al ruim 13.000 stuks. Als die trend doorzet, loopt het aantal hufterboetes dit jaar op tot bijna 33.000.
Voorbeelden van hufterig verkeersgedrag zijn: niet stoppen voor iemand die oversteekt bij een zebrapad; inhalen bij een zebrapad; rechts inhalen, parkeren op een invalide-parkeerplaats; over de vluchtstrook rijden of het verdrijvingsvlak gebruiken. De landelijke politie zegt in het algemeen ‘wat actiever’ te zijn met beboeten van verkeersovertreders, maar niet speciaal op verkeershufters te letten.

Stelling

Ben jij een 'heer in het verkeer', of maak je je ook weleens schuldig aan 'huftergedrag' in het verkeer?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we je of je minder water gebruikt vanwege de droogte. Een nipte meerderheid van 51 procent was het met de stelling eens. Er stemden 2.548 mensen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.