Treant: Bonden stapten zelf uit overleg

Het Scheper in Emmen is een van de ziekenhuislocaties van Treant (Rechten: Steven Stegen/RTV Drenthe)
Het Scheper in Emmen is een van de ziekenhuislocaties van Treant (Rechten: Steven Stegen/RTV Drenthe)
EMMEN - Zorggroep Treant ontkent dat vakbonden vanmorgen uit een overleg tussen beide partijen zijn gezet. Volgens bestuurder Jean-Pierre van Beers zijn de vakbonden zelf opgestapt.
Vanmorgen was er een overleg over een onderzoek van de vakbonden naar ontevredenheid onder personeel. Een grote meerderheid zou zich niet kunnen vinden in onder meer de manier van communiceren en de cultuur op de werkvloer.

Lees meer: 'Treant zet vakbonden uit overleg'

De vakbonden zeggen dat er eerder afspraken zijn gemaakt over een onafhankelijk extern vervolgonderzoek. Volgens Treant-bestuurder Van Beers klopt dat niet.

'Geen aanleiding extern onderzoek'

Treant zou zelf de 800 reacties van het personeel bekijken en alleen een extern onderzoek instellen als de reacties zouden afwijken van het beeld dat Treant zelf heeft. De zorgorganisatie zei gisteren dat er geen aanleiding is voor een extern vervolgonderzoek.

Veel emoties

Bonden zijn het daarmee oneens en zeggen dat er sowieso een extern onderzoek zou komen. De emoties liepen hoog op tijdens het overleg vanmorgen en de bonden zeggen dat zij uit het overleg zijn gezet. Treant - met ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal - bestrijdt dat dus.
Treant gaat de komende tijd niet actief contact zoeken met de bonden. De zorggroep steekt naar eigen zeggen liever haar energie in de relatie met de ondernemingsraad en het personeel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl