Eis: 4,5 jaar cel voor runnen drugslab in De Pol

In het lab werd xtc gemaakt (Rechten: ANP/Marco de Swart)
In het lab werd xtc gemaakt (Rechten: ANP/Marco de Swart)
DE POL - Voor het runnen van een xtc-lab in De Pol, vlak over de Drentse grens bij Willemsoord, eiste het Openbaar Ministerie vanochtend 4,5 jaar cel tegen een man uit Rotterdam.
De 47-jarige man werd in oktober vorig jaar aangehouden in een schuur, die compleet ingericht bleek als drugslaboratorium. Op zijn kleding zaten sporen van mdma, een grondstof van xtc,
.
In de loods werd twintig kilo mdma gevonden. Daarvan kun je 170.000 xtc-pillen maken met een straatwaarde van 680.000 euro.

Schuilplaats

De Rotterdammer heeft verklaard dat hij op de vlucht was voor de politie en de schuur in De Pol als schuilplaats gebruikte. "Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat die drugsproductie ook van hem was", zei zijn advocaat vanochtend in de rechtbank in Zwolle.

Eerdere drugs

De man werd door de politie gezocht omdat hij niet terug was gekeerd naar de gevangenis na een verlof. Dat had hij gekregen, omdat hij opa was geworden. Hij zat op dat moment in de gevangenis voor een andere drugszaak.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl