Drieduizend kaartjes alstublieft? Armoedestichting Meppel pakt activiteiten weer op

Timber
De armoedestichting kocht zevenhonderd kaartjes voor dierentuin Wildlands © RTV Drenthe / Roy Schutte
Stichting de Arme Kant van Meppel hoopt snel haar activiteiten weer op te pakken. Met de versoepelingen van de coronamaatregelen in aantocht bestelde de stichting alvast drieduizend kaartjes voor het zwembad.
Afgelopen maanden zocht de stichting weer donaties. Voor dit jaar heeft de stichting zo'n 35.000 euro binnengehaald. "Dat geld komt uit donaties van inwoners, bedrijven en fondsen", vertelt bestuurslid Henk Rous. "Daardoor kunnen we weer een hoop mooie activiteiten organiseren zodra de coronamaatregelen versoepelen."
De eerste investeringen zijn al gedaan: zevenhonderd kaartjes voor Wildlands Emmen, evenveel kaartjes voor Attractiepark Slagharen en maar liefst drieduizend tickets voor zwembad Hesselingen in Meppel. Die worden verdeeld over de gezinnen die ingeschreven staan bij de stichting. "We hebben momenteel zo'n zevenhonderd huishoudens in ons bestand", vervolgt Rous. "Dat is de onderste tien procent van de stad qua besteedbaar inkomen."
De gezinnen krijgen de kaartjes voor een kleine bijdrage. Ze kunnen naar Wildlands voor 2,50 euro, terwijl dat normaal gesproken tien keer zoveel kost. "En dan hebben we ook nog bussen voor degene zonder eigen vervoer. Daarom zijn we blij met alle donateurs. Zij maken dit mogelijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl