Provincie trekt meer geld uit voor verduurzamen sportverenigingen

Zonnepanelen VV Nieuw-Buinen 1
De eerste zonnepanelen liggen op het dak van de kantine van VV Nieuw-Buinen © Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe
De provincie trekt 390.000 euro subsidie uit om sportverenigingen te verduurzamen. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten. Het geld kan gebruikt worden om de komende drie jaar buitensportverenigingen te adviseren en te begeleiden bij het verduurzamen van hun sportaccommodaties.
De afgelopen drie jaar gebeurde dat ook al. Toen zijn er 130 energiescans en ruim 100 begeleidingstrajecten uitgevoerd. De sportverenigingen die daaraan meededen bespaarden ruim een kwart op aardgas en bijna 60 procent op stroom. "Er werden bijvoorbeeld zonnepanelen en ledlampen geïnstalleerd", zegt gedeputeerde Tjisse Stelpstra.
"Besparen kan soms met simpele dingen, zoals de vriezer of koelkast uitzetten als je die niet gebruikt of door lichtsensoren aan te brengen", aldus de gedeputeerde. "Het scheelt de sportverenigingen in de eigen kosten en uiteindelijk zijn gemeenten daardoor ook minder subsidie kwijt. Een mooie bijvangst is dat leden van sportverenigingen gaan nadenken hoe ze ook thuis de energielasten omlaag kunnen brengen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl