Kijk vanavond live mee: welke versoepelingen worden bekendgemaakt?

Terras Emmen weer open
Drukte in Emmen bij de heropening van de terrassen © RTV Drenthe / Sander Foekens
Als de druk op de ziekenhuizen blijft afnemen, mogen terrassen vanaf volgende week woensdag ook open voor ontbijt en diner. Dat maakt het kabinet vanavond waarschijnlijk bekend in de coronapersconferentie. Dat melden ingewijden die dicht bij het kabinet staan. Maandag 17 mei wordt bekeken of de voorgenomen versoepelingen ook echt mogelijk zijn op basis van de dan actuele coronacijfers.
De terrassen zijn nu open tussen 12.00 en 18.00 uur en vanavond zal worden medegedeeld dat de nieuwe openingstijden tussen 06.00 en 20.00 uur komen te liggen. Eerder werd al duidelijk dat het kabinet van plan is om op 19 mei stap twee van het openingsplan te zetten. Dat wil zeggen dat zogenoemde doorstroomlocaties buiten, zoals pretparken en dierentuinen, weer open mogen.
Ook kan er zowel binnen als buiten meer gesport worden en worden bepaalde culturele evenementen buiten weer toegestaan. Het algemene advies om niet naar het buitenland te reizen vervalt ook, zo bleek eerder. Daarvoor komen reisadviezen per land in de plaats.

Bezoeken musea en sportwedstrijden

Eén voorgenomen versoepeling kan in ieder geval nog niet uitgevoerd worden. Het kabinet hoopte dat mensen die een negatieve test kunnen laten zien onder meer weer naar sportwedstrijden zouden kunnen en musea zouden kunnen bezoeken. De wet die voor dat zogenoemde toegangstesten nodig is, is nog niet door de Eerste Kamer. Dat zal waarschijnlijk nog enige weken duren.
De persconferentie over de versoepeling van de coronamaatregelen is vanaf 19:00 uur live te volgen via op Radio en TV Drenthe, op rtvdrenthe.nl, en op onze facebookpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl