Voormalig FC Emmen-speler moet twaalf jaar zitten voor dodelijke steekpartij

Het café waar de fatale steekpartij plaatsvond (Rechten: Google Streetview)
Het café waar de fatale steekpartij plaatsvond (Rechten: Google Streetview)
ALMELO - Oud-speler van FC Emmen Ruud ter H. (35) moet twaalf jaar de cel in voor het doden van een man uit Winterswijk en poging tot doodslag op de broer van het slachtoffer.
Ook Ter H.'s 32-jarige broer werd door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Ze moeten ook een schadevergoeding betalen en de kosten van de uitvaart vergoeden.

Caféruzie

De broers Ter H. uit het Twentse Glanerbrug kregen in augustus vorig jaar ruzie met twee andere broers in een café in Reutum. De vechtpartij in de kroeg leek eerst gesust, maar liep later alsnog uit de hand. De broers Ter H. haalden messen uit de keuken en staken de slachtoffers uit Winterswijk buiten in hun rug.

Zwijgende broers

De 22-jarige Roelof Esman overleed korte tijd later. Zijn broer overleefde de aanval. Tijdens de rechtszaak twee weken geleden beriepen de broers Ter H. zich op hun zwijgrecht. De officier van justitie, die ook twaalf jaar cel eiste, noemde hun opstelling 'onnodig grievend' en 'laf'.

Emotioneel

De rechtszaak verliep erg emotioneel. De moeder van de slachtoffers gaf in haar slachtofferverklaring aan dat ze beide broers het liefst in de rechtbank zou doodschieten.
De familie laat in een eerste reactie weten tevreden te zijn met de uitspraak. Ruud ter H. speelde vanaf het seizoen 2009/2010 bijna vier seizoenen voor FC Emmen.
Advocaat Robert Speijdel van de twee veroordeelde broers heeft inmiddels aangekondigd in hoger beroep te gaan, meldt RTV Oost.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.