Motorcross of Nations in 2019 naar Assen

Voor de MXGP wordt het TT Circuit omgetoverd tot een crossbaan (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
Voor de MXGP wordt het TT Circuit omgetoverd tot een crossbaan (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
MOTORCROSS - Assen is volgend jaar gastheer van de Motorcross of Nations. De promotor van het WK motorcross maakte dat bekend bij het presenteren van de voorlopige kalender.
Het wereldkampioenschap voor landenteams staat volgend jaar op 29 september gepland op het TT Circuit.

Afsluiting WK

De Motorcross of Nations is de jaarlijkse afsluiting van het WK en is een wedstrijd op zich. Elk deelnemend land vaardigt zijn drie beste crossers af, die in drie manches strijden om de punten en op basis daarvan het goud, zilver en brons verdelen. Oranje veroverde de afgelopen twee jaar zilver, vooral dankzij de inbreng van Jeffrey Herlings. Frankrijk heeft de afgelopen vier edities gewonnen.
De laatste keer dat de Motorcross of Nations Nederland aandeed, was in 2004 in Lierop. Ook toen haalde de Nederlandse ploeg zilver.

Lees meer: Lee van Dam: In 2018 halen we de Motocross of Nations naar Assen

Het TT Circuit maakt sinds 2015 deel uit van het WK motorcross. Voor die gelegenheid wordt een crossbaan van zand aangelegd. Dit jaar is de Grote Prijs van Nederland in Assen op 16 september. Herlings zal dienen als publiekstrekker, want de Brabander maakt grote kans op de wereldtitel in de MXGP, de belangrijkste klasse.
Het WK telt volgend jaar twintig grands prix en begint op 24 februari op een nog nader te bepalen circuit. De vierde in de reeks is Valkenswaard, dat op 31 maart de GP van Nederland organiseert. Hongkong (21 april) en China (1 mei) zijn nieuw. De laatste wedstrijd is op 22 september in Italië, een week voor de landencross in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl