Koninklijke Erepenning voor Hockey Vereniging Assen

HVA
Eerder kreeg HV Assen-voorzitter Piet de Lange van de KNHB al een ingelijste foto voor het jubileum © RTV Drenthe/Robert Jansema
Hockey Vereniging Assen (H.V.A.) heeft vandaag de Koninklijke Erepenning ontvangen. De onderscheiding is door commissaris van de Koning Jetta Klijnsma uitgereikt vanwege het honderdjarig bestaan van de vereniging en haar bijzondere verdiensten.
H.V.A. bestaat al sinds 1919, maar vanwege het coronavirus is de onderscheiding later uitgereikt dan de bedoeling was. De hockeyclub behoort tot de twintig oudste hockeyverenigingen van het land en is de oudste club van Noord-Nederland. De club, met circa 550 leden, presenteert zich als 'open' en werkt samen met veel maatschappelijke instellingen.
De Koninklijke Erepenning zou vorig jaar al worden uitgereikt op het sportcomplex van de club. Vanwege corona werd deze onderscheiding uitgereikt op het provinciehuis in Assen aan Piet de Lange, de voorzitter van Hockey Vereniging Assen. Ook was er een presentatie van een jubileummagazine.

Ereteken

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl