FC Emmen start oefencampagne met dubbele cijfers

VOETBAL - FC Emmen is de oefencampagne gestart met een 11-0 zege bij op SVV'04. Het duel, dat in Schoonebeek werd gespeeld, werd door zo'n 1200 toeschouwers bezocht.
Die toeschouwers zagen dat FC Emmen-trainer Dick Lukkien zijn complete elftal, op doelman Kjell Scherpen na, in de rust verving. Van de nieuwkomers startten Caner Cavlan, Wouter Marinus en Jafar Arias in de basis en speelden Jason Bourdouxhe, Luciano Slagveer en Kasper Oldenburger de tweede helft.

Hilal Ben Moussa

De eer van de eerste goal in het nieuwe seizoen viel ten deel aan Hilal Ben Moussa. Hij rondde na zes minuten een aanval over links, voorbereid door aanvoerder Anco Jansen, prima af.
Hilal Ben Moussa scoorde de eerste goal van FC Emmen in de oefencampagne. De Drentse eredivisionist versloeg SVV'04 met 11-0

Jansen weer de aangever

De eerste aanwinst die het net wist te vinden was Wouter Marinus. Ook hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jansen. Kort voor rust stond de captain ook aan de basis van de derde treffer, die door een verdediger van SVV'04 in eigen doel werd geschoten.

'Te laag tempo en te weinig van kant naar kant gespeeld'

Over het eerste bedrijf was FC Emmen-trainer Dick Lukkien gematigd tevreden. "We speelden in een te laag tempo en ook het van kant naar kant spelen had beter gekund. Daardoor bleven de ruimtes klein. Desalniettemin hadden we er zeker drie bij moeten maken."

Freddy Quispel

Wat dat betreft kon Lukkien over het optreden van zijn team in de tweede helft zeer tevreden zijn. De productie stokte bij elf treffers. Onder 19-aanvaller Freddy Quispel was de enige Emmenaar die twee keer scoorde. De overige goals werden gemaakt door Jason Bourdouxhe, Glenn Bijl, Emil Bijlsma, Luciano Slagveer, Kasper Oldenburger en Michael Chacon. De treffers van Bijl en Chacon kwamen voort uit een strafschop.

vv Emmen - FC Emmen: zaterdag 19.00 uur

De tweede wedstrijd in de oefencampagne speelt de kersverse eredivisieclub morgenavond (zaterdag). Tegenstander is dan buurman vv Emmen, dat uitkomt in de 1e klasse van het zondagvoetbal. Het duel wordt bij de amateurclub gespeeld.
Scoreverloop: 6. Ben Moussa 0-1, 22. Marinus 0-2, 34. Piek (e.d.) 0-3, 52. Bourdouxhe 0-4, 60. Bijl (pen.) 0-5, 62. Quispel 0-6, 69. Bijlsma 0-7, 74. Slagveer 0-8, 76. Quispel 0-9, 81. Oldenburger 0-10, 90. Chacon (pen.) 0-11.
Scheidsrechter: Ten Horn.
Toeschouwers: 1200.
FC Emmen (eerste helft): Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker en Cavlan; Bos, Ben Moussa, Bannink en Marinius; Jansen en Arias.
FC Emmen (tweede helft): Scherpen; Gronsveld, Engbers, Siekman en Bourdouxhe; Bijl, Bijlsma, Chacon en Oldenburger; Quispel en Slagveer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl