FC Emmen matig tegen buurman: zuinige 3-2 zege

Alexander Bannink en Anco Jansen zorgden voor de goals van FC Emmen vanavond
VOETBAL - FC Emmen stelde vanavond teleur in de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het eerste seizoen in de eredvisie. Tegen buurman vv Emmen, uitkomend in de 1e klasse, werd het slechts 3-2 voor de profs.
In de eerste helft leek het, net als gisteren bij SVV'04 (
) een gemakkelijke avond te worden voor de mannen van Dick Lukkien, maar de 3-0 stand bij rust bleek allerminst de knockout voor de amateurs. Sterker nog, de tweede helft werd gewonnen door vv Emmen. De nummer 4 van de zondag 1e klasse F het afgelopen seizoen scoorde twee keer tegen. Patrick Eberhard en Jan Jaap Wever zorgden voor de treffers.

Zestal kreeg rust

Lukkien liet net als vrijdag in Schoonebeek twee aparte elftallen, behalve de keeper, opdraven in beide helften. FC Emmen, dat niet kon beschikken over Dennis Telgenkamp, Cas Peters, Hilal Ben Moussa, Wouter Marinus, Kasper Oldenburger en Henk Bos, startte met doelman Peter van der Vlag, verdedigers Stef Gronsveld, Kjelt Engbers, Nick Bakker en Caner Cavlan, middenvelders Michael Chacon, Glenn Bijl en Jason Bourdouxhe en Alexander Bannink en met Anco Jansen (weer captain) en Luciano Slagveer in de aanval.

0-1

Die elf kwamen binnen tien minuten op voorsprong door Anco Jansen, die fraai scoorde met zijn linkerbeen.
Anco Jansen opende de score voor FC Emmen tegen vv Emmen

0-2

Alexander Bannink verdubbelde halverwege de eerste helft de score: 0-2.
Alexander Bannink maakte de 0-2 tegen vv Emmen

0-3

Het slotakkoord van de eerste helft was opnieuw voor Anco Jansen. Hij benutte een strafschop en was daarmee al de derde penaltynemer in twee oefenduels. De marge van drie treffers was overigens een magere afspiegeling van het aantal kansen dat FC Emmen kreeg. Zeven of acht open kansen waren er toch zeker voor de kersverse eredivisieclub.
Anco Jansen bepaalde uit een strafschop de ruststand tegen vv Emmen op 3-0

Blessure Quispel; FC Emmen tweede helft grotendeels met tien man

In de tweede helft verschenen er, zoals gemeld, tien andere spelers binnen de lijnen bij FC Emmen: Gersom Klok, Daniel Camara Bos, Robbert de Vos, Aron Timmerman, Keziah Veendorp, Jafar Arias, Emil Bijlsma, Tim Siekman, Bas Aalderink en Freddy Quispel. Die laatste verdween al snel weer naar de kleedkamer met een blessure, waardoor de profs vrijwel de gehele tweede helft met tien man stonden.

vv Emmen scoort twee keer

Maar voordat Quispel naar de kant moest had Emmen al weer twee grote kansen laten liggen. Met tien tegen elf roken de amateurs hun kansen en die kansen kwamen er. De eerste was een toevallige kans na zwak verdedigen van FC Emmen, al werd de bal daarna wel prima binnengewerkt door Patrick Eberhard. Een paar minuten later kwam daar nog een goede tweede treffer bij. Na goed voorbereidend werk van Raphael Ngendakumana schoot Jan Jaap Wever de bal achter Van der Vlag: 2-3.
vv Emmen was de eerste ploeg die scoorde tegen het nieuwe FC Emmen. Jan Jaap Wever zorgde zelfs nog voor de 2-3

Opstelling FC Emmen in de eerste helft:

Van der Vlag; Gronsveld, Engbers, Bakker en Cavlan; Bijl, Chacon, Bannink en Bourdouxhe; Jansen en Slagveer.

Opstelling FC Emmen in de tweede helft:

Van der Vlag; Camara Bos, Timmerman, Veendorp en Siekman; Bijlsma, Aalderink, De Vos en Klok; Quispel en Arias.

Rolder Boys

Komende donderdag speelt FC Emmen de derde oefenwedstrijd. Tegenstander is dan een andere zondageersteklasser, namelijk Rolder Boys. Het duel in Rolde begint om 19.00 uur.