Zes protesteerders Wijster binnenkort voor de rechter

boerenprotest
Protesterende boeren in Wijster © Kim Stellingwerf
Zes mensen die aanwezig waren bij het boerenprotest in Wijster vorig jaar juli moeten zich op 31 mei verantwoorden voor de rechter. Zij weigerden de opgelegde geldboete van het Openbaar Ministerie te betalen.
In totaal kregen vijftien deelnemers aan het protest een geldboete. In 35 gevallen werd de zaak geseponeerd, omdat er niet voldoende bewijs was.
Een aantal boeren wilde op 8 juli de toegang van afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster blokkeren, uit protest tegen het stikstofbeleid. De demonstranten gingen met trekkers op pad; dat was twee dagen eerder door de Veiligheidsregio Drenthe verboden.

Geld

De politie arresteerde tientallen betogers die na verhoor op het politiebureau een boete kregen. Vier betogers gingen daar op in. De anderen kregen te horen dat ze zich bij de rechter moeten verantwoorden. Er werd door het OM besloten dat een boete van 390 euro voldoende zou zijn voor deze overtreding.
Boerenprotestgroep Farmers Defence Force is een inzamelingsactie begonnen om de zes protesteerders die voor de rechter moeten komen financieel te ondersteunen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl