MHBOS: Tiki taka, scoren we hier een oranjehit?

René Karst denkt dat hij er wel iets leuks van kan maken
René Karst denkt dat hij er wel iets leuks van kan maken © RTV Drenthe / Tom Meijers
Over een kleine twee weken begint het EK voetbal. Na zeven toernooiloze en ontiegelijk lange jaren, zijn we er weer bij en dus mag Oranje een poging wagen om de tweede prijs in de vaderlandse historie binnen te hengelen.
Inherent aan een voetbaltoernooi waar Nederland aan mee mag doen, zijn de ontelbare nutteloze oranje items die je bij verschillende supermarkten en biermerken krijgt. Maar niet alleen deze oranjeprullaria hoort erbij, ook EK- of WK-hits worden uitgebracht met de hoop 'ons Oranje' tot grotere hoogtes te stuwen.

Oranjehit MHBOS

Het team van Met Het Bord Op Schoot wierp in de laatste redactievergadering een blik op de naderende agenda. De laatste uitzending is zondag 30 mei, het EK begint op vrijdag 11 juni. Daar kan het wel iets mee. In de daaropvolgende dagen, tikken de mannen een potentiële Oranjehit uit het toetsenbord.
Na de laptop, wordt de telefoon gepakt. Een uitgaand gesprek naar René Karst volgt. Aan de andere kant van de lijn klinkt een enthousiaste lach: "Ja joh, natuurlijk. Kom maar langs, dan gaan we wel zien wat jullie ervan gebakken hebben, haha." Om vervolgens te trachten via de radio enige bekendheid te genereren, bellen we eerst nog even met 538-dj Danny Blom.
538-dj Danny Blom vindt het een knaller voor zijn Oranje Fanzone
538-dj Danny Blom vindt het een knaller voor zijn Oranje Fanzone © RTV Drenthe / Tom Meijers

'Ik denk dat we de studio in moeten'

Danny Blom is dj bij Radio 538 en staat tijdens eindtoernooien geregeld als dj achter de booth in de zogeheten Oranje Fanzone. Als hij de tekst onder zijn neus geschoven krijgt, merkt hij op: "Het is wel precies waar je aan denkt bij voetbal. Juichen, bier, Nederland." Op de vraag of hij dit ziet als een lied voor de eerdergenoemde fanzone, antwoordt Blom: "Dat denk ik wel!"
Mooi! Blom is om, nu moet René nog mee. Als hij tuurt naar het scherm van de laptop, laat hij de tekst op zich in werken: "Tiki taka, tiki taka, tiki taka, scoor. Onze Oranjehelden denderen door. Je kunt er best wel iets leuks van maken", denkt Karst terwijl zijn handen jeuken: "Weet je, het is altijd leuk om dit soort dingen te proberen. Ik wil wel een poging wagen om er iets van te maken."
René Karst duikt de studio in met potentiële EK-hit

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl