Berga grijpt net naast podiumplek op WK skeeleren

SKEELEREN - Ingmar Berga uit Hoogeveen greep vandaag op het laatste moment naast een medaille op het WK skeeleren in Arnhem. Op het onderdeel marathon eindigde hij in de finale als vijfde.
Berga maakte in de laatste ronden deel uit van een selecte kopgroep. De ontknoping mondde uit in een sprint, waarin de Drent genoegen moest nemen met de vijfde positie. "Dat is jammer, maar ik wist dat ik vandaag geen superbenen had", reageerde hij na afloop. "Ik kon geen demarrage plaatsen."
"Het is balen, maar uiteindelijk heb ik niet slecht gereden", stelt Berga vast. "Dat is topsport, de ene dag ben je beter dan de andere. Ik kan er verder niets aan doen." De titel ging naar de Duitser Felix Rhijnen.
Berga gaf vooraf aan zijn zinnen te hebben gezet op een plek bij de eerste tien. Hij was eerder dit seizoen nog enkele maanden aan het kwakkelen. Zo had hij last van ontstoken holtes in zijn hoofd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.