'Caissière Intratuin Emmen verduisterde langdurig en sluw ruim 85.000'

Intratuin Emmen schakelde een detectivebureau in om de verduistering op te lossen.  (Rechten: Google Streetview)
Intratuin Emmen schakelde een detectivebureau in om de verduistering op te lossen. (Rechten: Google Streetview)
EMMEN - Tegen een 22-jarige vrouw uit Emmen is vandaag 240 uur werkstraf geëist voor verduistering van geld uit de kassa van de Intratuin in Emmen. Volgens de officier van justitie wist de vrouw over een periode van vijftien maanden ruim 85.000 euro weg te sluizen.
Dat zou gebeurd zijn van februari 2016 tot begin mei vorig jaar. Naast de werkstraf eist de officier drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen de vrouw.

Omzet daalde

Het viel op dat de omzet daalde als de jonge vrouw aan het werk was. Er werd een een recherchebureau ingehuurd en er kwamen camera's in de buurt van de kassa.
Al gauw was te zien hoe de vrouw geld uit de kassalade haalde. Ze hield zelf in een schriftje bij hoeveel pintransacties ze onderbrak zodat ze ook die bedragen kon wegsluizen. Bij haar aanhouding had de vrouw 250 euro contant in haar broekzak. Op sommige dagen bleek ze 400 euro weg te nemen.

Vrouw bekent deels

De vrouw gaf de verduistering toe, al was het bedrag volgens haar 'maar' 16.000 euro. Ze gaf tijdens de zitting aan vooral voor haar vriendje te hebben gestolen. De bedragen werden omgezet in onder meer cadeaus, een bed en spelletjes. Ook gaf ze de man geld om te vergokken.
De vrouw zou onder druk van de inmiddels ex-vriend hebben gestolen 'op bestelling', zei de advocaat van de Emmense. De man zou de vrouw hebben afgeperst met het plaatsen van foto's van haar op internet.
De reclassering adviseert de jonge en onzekere vrouw te bestraffen volgens het jeugdstrafrecht, omdat de vrouw begeleid moet worden als een kind. Maar daar ging de officier niet in mee. "De diefstallen gingen met een geraffineerde vingervlugheid, sluw en langdurig. Zonder camera's was dit nooit ontdekt."

Vertrouwen geschaad

De vrouw wilde steeds meer uren werken in het bedrijf en ook alleen maar bij de kassa. "Dat verklaart wel waarom", zei een oud-collega van het tuinbedrijf. "Ze heeft ons vertrouwen geschaad terwijl wij dachten dat ze ons gewoon meer uren per week wilde helpen."
Het tuinbedrijf wil dat de vrouw de kosten voor het detectivebureau dat werd ingeschakeld gaat betalen. Dat is een bedrag van ruim 7.000 euro. De officier wil dat de vrouw de buit van ruim 85.000 euro terugbetaalt.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl