Geparkeerde KLM-toestellen op Eelde weer naar Schiphol

KLM-toestellen op Eelde weer naar Schiphol
KLM-toestellen op Eelde weer naar Schiphol © RTV Drenthe
Een voor een vertrokken ze vanmorgen naar Schiphol: de KLM-toestellen die op Groningen Airport Eelde geparkeerd stonden. "Vandaag vier en morgen vier", zegt Airport manager Andries Poelstra.
"De toestellen worden weer in de vloot opgenomen. Er mag weer binnen Europa gereisd worden. De toestellen die hier geparkeerd stonden, de Boeing 737-800, worden vooral binnen Europa gebruikt."
Sinds eind oktober stonden er op Eelde KLM-toestellen geparkeerd die vanwege de coronacrisis niet nodig waren. "De toestellen zijn elke drie weken gewisseld tussen Schiphol en Eelde, zodat de vliegtuigen vliegend blijvend voor het onderhoudsschema. Op die manier kan KLM ze elk moment inzetten en is er niet een speciaal onderhoudsprogramma nodig om ze weer in de vloot te kunnen opnemen."
Het vertrek van de KLM-toestellen is goed nieuws voor de reisbranche. "Als Groningen Airport verwachten wij vanaf juli weer met passagiers vanaf Eelde te kunnen vliegen," aldus Poelstra.
Geparkeerde KLM-toestellen op Eelde weer naar Schiphol

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.