Nieuwe transformatoren vanavond over de weg naar Zeijerveen

Een kraan staat klaar
Een kraan staat klaar © Van Oost Media
Wie vanavond en vannacht de weg opgaat in de buurt van het transformatorstation Zeijerveen bij Assen kan groot transport tegenkomen. Voor de uitbreiding van het trafostation worden nieuwe transformatoren vanaf de Mien Ruysweg naar het station gebracht.
De twee transformatoren wegen zo'n 250 ton per stuk en worden vanaf vanavond over de weg vervoerd. Een speciale dieplader van zo'n 70 meter zal de transformatoren vervoeren. Een schip levert ze aan.
Het transformatorstation Zeijerveen wordt door TenneT en Enexis uitgebreid omdat er anders geen nieuwe zonneparken op het stroomnet kunnen worden aangesloten. Het huidige transformatorstation is in 1966 opgebouwd.
De nieuwe transformator vervangt de oude, en het voordeel voor bewoners is dat het een stuk stiller zal worden. De bromtoon is veel zachter. Volgend jaar komen er nog drie nieuwe transformatoren bij, eind 2023 is het helemaal klaar.
De dieplader van 70 meter staat klaar
De dieplader van 70 meter staat klaar © Van Oost Media

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl