Resultaten actie 'Mijn Koopmansplein' gepresenteerd

De onthulling van de tekening (Rechten: Jeroen Willems/RTV Drenthe)
De onthulling van de tekening (Rechten: Jeroen Willems/RTV Drenthe)
ASSEN - De gemeente Assen en Vaart In Assen (VIA) hebben vanavond de resultaten gepresenteerd van de actie Mijn Koopmansplein. De gemeente had de inwoners van Assen opgeroepen mee te denken over de toekomstige invulling van het stadshart.
De inwoners hebben ruim
ingediend. De afgelopen weken zijn alle inzendingen verwerkt. Daaruit komen drie hoofdthema’s naar voren: ‘water en groen’, ‘spelen en ontmoeten’ en ‘evenementen’.
Tekening
De hoofdthema’s zijn verbeeld in een tekening. Op de tekening is per thema een aantal puzzelstukken te zien waarop de meest genoemde en/of meest bijzondere ideeën staan weergegeven.
Lees meer: Assenaren mogen meedenken over de toekomst Koopmansplein
Keuze
Na de zomer gaan VIA en de gemeente Assen samen met inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren, horeca en culturele partners een keuze maken over welke van de puzzelstukken meegenomen gaan worden in het Programma van Eisen. Dit vormt de basis voor een eerste ontwerp van het plein in het eerste kwartaal van 2019.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.