Verslaafde man besteelt oma die hem onderdak gaf

Rechtbank_werkplek_rechter
De rechter hield er rekening mee dat de Emmenaar nog niet veel op zijn strafblad had © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 24-jarige man uit Emmen moet voor het bestelen van zijn oma een werkstraf van tachtig uur uitvoeren. De rechter legde de man ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken op.
De man is verslaafd en kreeg begin vorig jaar onderdak van zijn oma. Hij mocht in haar woning geen drugs gebruiken, dit deed hij dan in haar schuurtje. Oma wilde dit drugsgebruik niet meer bij haar woning en haar kleinzoon was niet meer welkom. De man reed op de fiets weg en nam daarbij haar geld en sieraden mee.

Argwaan

Hij leverde bij een postzegel- en muntencentrale een deel van de sieraden in en kreeg hiervoor geld. Een armband bracht hij naar een juwelier. De Emmenaar liet hierbij zijn identiteitsbewijs zien. Toch kreeg de juwelier argwaan. De politie werd uiteindelijk gebeld door een hoteleigenaar. Een kamermeisje had op de kamer waar de man logeerde een stapel bankbiljetten en sieraden gezien en meldde dit bij haar baas.

Geld terug

De man checkte net uit, toen hij werd aangehouden. Hij bekende de diefstal meteen. "Heel verdrietig dit", zei de rechter. "Zij geeft haar kleinzoon onderdak en ze wordt vervolgens bestolen." De Emmenaar verscheen niet op zitting. De rechter hield er rekening mee dat de man nog niet veel op zijn strafblad heeft staan. Het geld, een bedrag van 2370 euro, gaat terug naar de grootmoeder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl