Provincie legt ruim zes ton bij om Kompasplein Wildlands te vernieuwen

Kompasplein Wildlands Emmen
Het Kompasplein in Wildlands in Emmen © RTV Drenthe/Janet Oortwijn
De provincie steekt 625.000 euro in de herinrichting van het Kompasplein, de entree van Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De dierentuin had aan de provincie om een financiële bijdrage gevraagd en die is toegezegd.
"De plannen behelzen het verbeteren van de entree van het park, zodat gasten direct mee worden genomen in een andere belevingswereld, met speeltoestellen en direct zicht op apen en andere dieren", schrijft de provincie. De verwachting is dat door de aanpassingen van het plein de dierentuin 160.000 euro meer omzet per jaar draait.

Groener

Het is de bedoeling dat door de herinrichting het plein een stuk groener wordt. De stenen worden vervangen door beplanting en waterpartijen. "Het plein wordt door de verbeteringen een logische en gethematiseerde entree naar de drie themagebieden, die zo kenmerkend zijn voor het dierenpark", luidt de uitleg.
Vanwege de coronacrisis stelde Wildlands veel investeringen uit, maar bij dit plan wilde de provincie graag bijspringen. "Het belang van Wildlands voor de gehele provincie Drenthe is groot, vanuit zowel economisch als maatschappelijk perspectief", zegt gedeputeerde Henk Brink. "Niet alleen zorgen bezoekers voor veel bestedingen in het park, dat doen ze vervolgens ook in de regio."

Uitstel

De plannen voor een herinrichting van het plein zijn er al langer. Vorig jaar januari, vlak voor het uitbreken van de pandemie, werden de ideeën nog in de ijskast gezet. Toen was de redenering dat de bouwwerkzaamheden niet voor Pasen waren afgerond. De plannen werden daarop doorgeschoven naar dit jaar.