Acht maanden cel voor mishandeling in zorginstelling

210518_mishandeling
Een man die zich afweert en een blauwe plek op zijn arm heeft © ANP
Voor poging tot zware mishandeling op 31 oktober 2020 in een instelling voor begeleid wonen in Assen, is een 25-jarige bewoner veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. De man sloeg een medebewoner tegen de grond en schopte het slachtoffer.
De Assenaar was woest omdat iemand de warmwaterkraan opendraaide terwijl hij stond te douchen. Hij kreeg daardoor een straal koud water over zich heen. Hij stormde in een badjas de keuken in en sloeg diegene die aan de kraan had gedraaid. Het slachtoffer kon na een behandeling aan diens verwondingen weer naar huis. De verwondingen vielen achteraf wel mee.

Psychologisch rapport

De officier van justitie eiste twee weken geleden een jaar cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De rechter hield rekening met de uitkomsten van een psychologisch rapport waaruit blijkt dat de Assenaar een lichte verstandelijke ontwikkelingsstoornis heeft en lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. De rechter vindt het van belang dat de man wordt behandeld. De Assenaar zit sinds een half jaar in voorarrest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl