Drenthe op 'waterstofhandelsreis' naar VS

ASSEN - Een handelsmissie moet Drentse en Groningse waterstoftechnologie in de Verenigde Staten aan de man gaan brengen.
Gedeputeerde Tjisse Stelpstra wil in september naar een Amerikaanse klimaattop om de noordelijke vindingen uit te venten. En Stelpstra wil niet alleen brengen maar ook kijken of Amerikaanse waterstoftechnieken naar het noorden te halen zijn.

Het gaat om de waterstoftechniek van Resato in Assen en Holthausen in Hoogezand. Resato maakt systemen om onder hoge druk waterstof op te kunnen slaan. Ook Green Planet uit Pesse gaat mee.

Aanhaken bij klimaattop
In september vindt in San Francisco de Global Climate Action Summit plaats. Drenthe zit in een club van lokale en regionale overheden die samen met bedrijven oplossingen zoeken voor de energietransitie en het stoppen van klimaatverandering. Noord-Nederland zet fors in om de toepassing van waterstof als schone vervangende energie voor het aardgas te ontwikkelen.

Stelpstra wil vooraf aan de klimaattop met de handelsmissie contacten leggen en bedrijven bezoeken om de handelsrelatie te verstevigen. De reis kost de provincie nog geen 10.000 euro.
Meer over dit onderwerp:
duurzaamheid Resato Tjisse Stelpstra waterstof
Deel dit artikel: