Boete voor kapot slaan van telefoon met ijzeren staaf

DALEN - De zoektocht naar een levering die maar niet betaald werd zorgde ervoor dat twee medewerkers van een bedrijf uit Emmeloord woensdag in de rechtbank in Assen zaten. Zij werden in mei 2016 door een 70-jarige man uit Coevorden belaagd. De man vernielde daarbij één van hun telefoons.
Bij het bedrijf dat goederen levert aan melkveebedrijven was voor 5.000 euro aan kunstmest besteld. Na levering werd de rekening niet betaald. De twee mannen trokken daarop naar het afleveradres in Dalen. Daar troffen zij de 70-jarige man uit Coevorden aan. Hij gaf aan niets te weten van de bestelling en ook niet de eigenaar te zijn van het terrein.

IJzeren staaf
Terwijl de mannen rondkeken, achtervolgde hij één van hen met een ijzeren staaf in zijn handen. De andere man besloot dit met zijn telefoon te filmen. Hier was de Coevordenaar niet van gediend. Met de staaf sloeg hij de iPhone van de man stuk. De 70-jarige man heeft een strafblad met daarop diverse oplichtingszaken. 

Boete verdubbeld
De Coevordenaar had eerder een strafbeschikking van 100 euro aangeboden gekregen van het Openbaar Ministerie. Deze betaalde hij niet, waardoor de zaak voor de rechter kwam. Vlak voor de zitting stuurde hij een e-mail naar het OM, waarin hij aangaf de boete toch te willen betalen.

De rechter besloot tijdens de zitting de 100 euro te verdubbelen. Ze legde de man een boete van 200 euro op. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 400 euro betalen voor de telefoon. “Hier mag hij zich mee in zijn handen knijpen, als je ziet wat er is gebeurd.”
Meer over dit onderwerp:
Dalen gemeente Coevorden rechtbank
Deel dit artikel: