Boete vanwege beledigende e-mail over slachtoffer naar haar werkgever

Een vrouw stuurde een beledigende mail naar de werkgever van het slachtoffer (Rechten: Pixabay.com)
Een vrouw stuurde een beledigende mail naar de werkgever van het slachtoffer (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN/ERICA - "Ze is een op geld beluste, leugenachtige persoon die psychische waanbeelden heeft." Dat stond in een e-mail die een 35-jarige vrouw uit Erica naar de werkgever van het slachtoffer stuurde. Aan het bericht gaat een langslepend conflict vooraf.
In de e-mail die de vrouw naar de ex-partner van haar man schreef, stonden verschillende suggestieve, beledigende en kwetsende opmerkingen. Zo werd het slachtoffer als 'stelselmatig leugenachtig' omschreven. Het bericht kwam binnen in een voor alle drie de medewerkers toegankelijke mailbox.

Van kwaad tot erger

"Ik hoopte dat het zou leiden tot een gesprek", legde de vrouw uit Erica haar daad uit in de rechtbank. "Maar de formulering had anders gekund. Dit ging te ver. Een gesprek is de laatste strohalm die ik heb. Ze spant processen tegen ons aan, maar lapt iedere uitspraak van de rechter aan haar laars. Ze stalkt ons en vertelt iedereen hoe slecht we zijn. Het gaat van kwaad tot erger."
De vrouw kreeg voor belediging een voorwaardelijke boete opgelegd van 300 euro, met een proeftijd van twee jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.