Dit weekend in de Drentse natuur: 14 en 15 juli

Tijdens de schemering komen reeën tevoorschijn op zoek naar voedsel (Rechten: Free Nature Images/LucHoogenstein)
Tijdens de schemering komen reeën tevoorschijn op zoek naar voedsel (Rechten: Free Nature Images/LucHoogenstein)
Trek er dit weekend te voet of op de fiets op uit. Wil je al fietsend de omgeving van Zweelo verkennen of ga je wandelend op zoek naar reeën? We hebben een aantal activiteiten voor je uitgelicht.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Reeënwandeling Dwingelderveld

De schemering is een goede tijd om op zoek te gaan naar reeën. Veel dieren komen te voorschijn om te eten en ook reeën durven zich te laten zien. De gids weet precies waar je zoeken moet. De excursie start zaterdag om 20.30 uur. Hier vind je meer informatie.

Fietstocht Zweeloo

Samen met een gids verken je zondag de omgeving van Zweeloo, Meppen en Oosterhesselen op de fiets. Onderweg stopt de gids regelmatig om je te vertellen over de natuur en de gebouwen die je ziet. De tocht start om 14.00 uur in Zweeloo. Meer informatie vind je hier.

Brandnetel workshop

Een workshop over de vele mogelijkheden van de brandnetel. Je plukt brandnetels om er vervolgens gerechten, haarwater en tinctuur van te maken. De workshop vindt zondag plaats in Nieuw Annerveen en start om 15.30 uur. Lees hier meer informatie.
De hele zomer licht ROEG! allerlei activiteiten, fietstochten en wandeltochten uit voor jong en oud. Wil je niets missen? Ga dan naar Op pad in de Drentse natuur.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.