Vissers krijgen vaste plek bij Grote en Kleine Rietplas in Emmen

De Rietplas in Emmen
Er komen regels voor het vissen bij De Rietplas © Van Oost Media
Om overlast tegen te gaan, gaat de gemeente Emmen locaties aanwijzen aan de Grote en Kleine Rietplas waar mensen moeten gaan vissen.
Begin juni worden de nieuwe regels ingevoerd. De gemeente Emmen plaatst binnenkort borden en ook de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe werkt de veelgebruikte vis-app bij. Na een jaar wordt de nieuwe situatie geëvalueerd.

Geluidsoverlast en vislijnen

De nieuwe visregels worden ingevoerd omdat de bewoners die aan het water wonen overlast ervaren. Het gaat hierbij om geluidsoverlast, maar ook om vislijnen die op vaarroutes liggen. Overleg tussen verschillende partijen, waaronder de wijkverenigingen, gemeente en hengelsportverenigingen, heeft geleid tot een kaart waarop staat waar iemand wel en niet mag dag- en nachtvissen.
De nachtvisplekken liggen volgens de nieuwe regels buiten de natuurgebieden en zijn goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Daarnaast mag er niet bij zwemstranden gevist worden en moet de overlast in de woongebieden beperkt worden. Op de eigen steigers mogen bewoners wel vissen.

Aangenamer vissen

Deze maand start de gemeente met bepaalde werkzaamheden om het vissen aangenamer te maken. Om met de auto bij de visvijver te kunnen komen, wordt de eerste tweehonderd meter van de Siepeldijk vanaf de Verlengde Herendijk toegankelijk voor auto's. Op andere plekken komen verkeersblokkades om te voorkomen dat auto's in het recreatiegebied rondom de Rietplas kunnen komen. Dit gebeurt met paaltjes en greppels, die worden gegraven. Ook het zwemstrand wordt aangepakt. De gemeente wil dit meer geleidelijk af laten lopen naar dieper water.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl