FNV-ers niet eens over streekvervoer-cao, onderhandelaars opzij gezet

Het rommelt binnen de FNV (Rechten: Remko de Waal/ANP)
Het rommelt binnen de FNV (Rechten: Remko de Waal/ANP)
ASSEN - De FNV is het niet eens met het onderhandelingsakkoord dat ruim een week geleden werd bereikt over het busvervoer in onder meer Drenthe.
Gisteren is de landelijke subsectorraad van de FNV bijeen geweest in Utrecht. De subsectorraad heeft het onderhandelingsakkoord vrijwel unaniem afgewezen.

Non-actief

Tijdens een vergadering is volgens RTV Noord het vertrouwen in de onderhandelaars, waaronder Pieter Beuzenberg, opgezegd. "Daaruit kan ik niet anders concluderen dat ik onvoldoende de steun van mijn kaderleden heb om mijn werk als bestuurder (...) geloofwaardig te kunnen uitvoeren", schrijft Beuzenberg in een brief aan de kaderleden.

Lees meer: Bussen rijden weer, akkoord over nieuwe cao

Het Groninger FNV-kaderlid Henk Rozema is het 'volledig eens' met de keuze van de subsectorraad. "De 2,75 procent loonsverhoging die eerder werd geboden, is met slechts 0,02 procentpunt omhooggegaan naar 2,77 procent. Dat is veel te weinig: we gaan voor 3,5 procent."
Het laatste woord is aan de leden: die moeten nog hun stem uitbrengen over het onderhandelingsakkoord.
Lees meer: FNV is blij met hoger loon en plaspauzes voor buschauffeurs​
CNV wel akkoord
De cao-commissie van het CNV is het wél eens met het onderhandelingsakkoord, zegt persvoorlichter Kees de Vos van het CNV. De bond heeft het onderhandelingsresultaat met een positief oordeel doorgestuurd aan de leden. De Vos verwacht dat een meerderheid van de leden in zal stemmen met het akkoord.
Of de situatie bij de FNV tot nieuwe stakingen leidt, is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.